Sweet Paul ademt passie

Magazines hoeven niet steeds binnen een grote uitgeverij te ontstaan. Het beste bewijs: Sweet Paul, een initiatief van de Noor Paul Lowe, die zijn passie voor food & craft omzette in een uniek blad, dat met evenveel passie gemaakt wordt.

“Ik werd opgevoed door twee oude dames: mijn tante Auntie Gunnvor en mijn grootmoeder, die ik Mormor noem.” Zo begint Paul Lowe Einlyng zijn verhaal op de website van Sweet Paul. Het zijn deze twee dametjes die Paul de liefde voor koken, handwerk en decoratie overbrengen. “Ze maakten verrukkelijke zaken, maar perfectie hoefde niet voor hen.” Het is die stijl die Paul overneemt.

Sweet Paul website

Wanneer hij in 2007 in New York aan de slag is als ‘craft & food stylist’ begint hij een blog. “Ik wilde gewoon wat werk voor klanten in de spotlights zetten en breidde geleidelijk uit naar content over voeding en handwerk, maar steeds bekeken door het oog van een stylist”, aldus Paul. “Het was geen doel om 200.000 hits per maand te halen of een online magazine op te starten.”

In 2009 stelden vrienden uit de magazinewereld hem voor mee te helpen aan de blog. Paul Lowe draaide het echter om: hij wilde samen met hen een magazine opstarten. Sweet Paul was geboren. Het opzet: een magazine dat op creatief en visueel vlak kan wedijveren met elk ander food & craft magazine, maar dat net geen onmogelijke recepten en projecten van topchefs en tophandwerkers bevat.

In de lente van 2012 verscheen de eerste editie van het kwartaalblad. Op de cover staat vaak een dessert, maar in het magazine zelf is plaats voor alle mogelijke gerechten, telkens prachtig in beeld gebracht. Paul Lowe mengt ze met interieurtips en handwerk dat iedereen gemakkelijk zelf kan maken. Het geheel is een speciaal universum, waaruit vooral de persoonlijkheid van de getatoeëerde man naar voren komt. Een aanrader!

Neem hier zelf een kijkje bij Sweet Paul

 

Nog meer inspiratie opdoen?