Surf naar

WeMedia

Hoe zou het zijn met… de vroegere StuMPA-winnaars? – Maxime Siquet

Op 5 april worden de nieuwe StuMPA-winnaars bekendgemaakt (intussen al voor de 10de keer!). Reden genoeg om eens na te gaan hoe het de vorige winnaars vergaat. Maxime Siquet haalde in 2014 de Silver binnen. Nu woont en werkt hij op Sicilië.

Hoe zou het zijn met… StuMPA-winnaar Simon Pyson?

Hij kwam van ESA Le 75 en haalde het met een sjabloon voor MNT ..

Maxime Siquet blikt tevreden op Stumpa: “In die tijd heeft het feit dat ik een briefing kreeg die van buiten de school kwam, dat ik een printproject moest realiseren dat verder dan ‘the ordinary’ ging en dat ik moest vertalen naar digital om er uiteindelijk een video te maken om het te verdedigen, ervoor gezorgd dat ik verder ging, dat het vollediger was. En dat was zeer interessant.”

Hij vervolgt: “Het was een mooie ervaring en een kans om deel te nemen aan de Cannes Lions. Omringd worden door het beste uit de reclamewereld opent je ogen en maakt je creatiever.

Palermo

Toch is Maxime momenteel geen creatief. Of althans niet fulltime. Hij woont en werkt momenteel in Palermo, Sicilië. “Hier werk vinden is niet gemakkelijk”, zegt hij. “Vandaar dat design niet m’n voornaamste activiteit is. Maar is ben wel nog actief en verzorgde o.a. de visuals voor het event #WeNeedYouth2016, dat georganiseerd werd door de vrijzinnige vereniging CAL in Brussel.”

Hij hoopt nog altijd om ooit fulltime als designer aan de slag te kunnen. “Eigenlijk waren de Cannes Lions daarvoor de ideale gelegenheid. Ik had er me samen met Thierry Massaux (ook van ESA Le 75 en winnaar van de Gold StuMPA, nvdr.) kunnen presenteren als team en meteen werk gaan zoeken. Maar het paste toen niet in onze levensplannen.”

Benieuwd of we ‘m nog in België aan het werk zullen zien…

Lees ook: 

 

 

Print Friendly, PDF & Email